FIN-lavat

FIN-lavat ovat kooltaan 1000 x 1200 mm. Varastostamme löytyvät uudet ja käytetyt FIN-lavat. FIN-lavoja ja FIN-lavan kokoisia kertakäyttölavoja käytetään yleisesti kotimaisissa ja kansainvälisissä toimituksissa.

FIN-lavat ovat standardin mukaisia lavoja

FIN-lavat ovat uusina aina lämpökäsiteltyjä, eli ne ovat ISPM-15 standardin mukaisia. Lavassa oleva tähkäleima on merkki standardin mukaisuudesta. Käytettyjä FIN-lavoja korjattaessa käytämme niihin tarkoin määriteltyjä standardin mukaisia osia. FIN-lavan kulmapalat sekä laudat ovat viistettyjä, jotta niiden ominaisuudet kaikenlaisissa lastaamiseen ja muuhunkin käsittelyyn liittyvissä asioissa olisi mahdollisimman helppoa ja tehokasta.

FIN-lavan ISPM 15-standardin käyttöön ottaneita maita

Toukkavapaan lavasta siis tekee sille tehty lämpökäsittely. Tällä tavoin käsitellyllä lavalla voidaan turvallisesti toimittaa tuotteita useisiin maihin ulkomailla. Eviran sivuilta löytyvästä luettelosta löytyvät maat, jotka ovat ottaneet käyttöönsä ISMP-15 standardin käytön. https://www.evira.fi/kasvit/tuonti-ja-vienti/puinen-pakkausmateriaali/ispm-15--merkintaoikeus/

Käytetyt FIN-lavat

Käytetty FIN-lava, joka korjataan standardin mukaisin tavoin ja osin, on vaihtokelpoinen ja edelleen sekä pitkäikäinen että vaativaankin käyttöön soveltuva. Tämä kaikki tekee FIN-lavasta muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi ympäristöystävällisen tuotteen.

FIN-lavojen korjaus on luvanvaraista

FIN-lavojen korjaus on luvanvaraista toimintaa. Onkin tärkeää, että ostaja ostopäätöstä tehdessä huomioi, että lavoja toimittavalla yrityksellä korjauslupa on kunnossa. Ostajan ei tällöin tarvitse huolehtia lavojen kestävyydestä ja turvallisuudesta vaativammassakaan käytössä, vaan voi olla varma, että FIN-lava kestää suurta painoa ja kovempaakin käsittelyä. Tällöin ostaja tietää maksavansa lavasta, joka täyttää standardin mukaiset vaatimukset laadun ja kestävyyden suhteen. Eikä lavasta jota kutsutaan FIN-lavaksi, mutta joka ei sitä ole.

Valvojana Inspecta

Meillä on FIN-lavojen korjauslupa ja tällöin Inspecta valvoo FIN-lavojen oikeanlaista ja standardin mukaista korjaustapaa sekä oikeanlaisten osien käyttöä korjausten yhteydessä.

FIN-lavat ja lisävarusteet

Lisävarusteiksi Fin-lavoihin löydät meiltä lavakaulukset (matala seinämä, jonka nurkissa on saranat).

Uusi lavakaulus: I-laatuinen lavakaulus on IPPC-leimattu. Hyvälaatuista havupuuta. Saranat ovat galvanoitua terästä. II-laatuinen lavakaulus on IPPC-leimattu. Hyvälaatuista havupuuta ja saranat galvanoitua terästä. II-laadun lavakauluksessa laudoissa on vajaata kanttia ja suurempia oksakohtia.

Lavakaulukset voidaan toimittaa logolla varustettuna. Lisäksi tilaustavarana onnistuvat myös varillisten lavakaulusten toimitukset asiakkaalle.

Lavakaulusten pakkauksissa lavakauluksia on 120 kpl. Kuljetusten yhteydessä lavakauluksia mahtuu lavametrille 240 kpl.

Varastostamme löytyy myös kuorman ja lavojen pinoamiseen käytettäviä määrämittaisia kansikehikoita löytyy varastostamme, sekä FIN-lavan pohjalle käytettäviä kovalevyjä ja myös kansivanereita.

Tilaa tarvitsemasi lavat meiltä

Uudet ja käytetyt FIN-lavat soveltuvat pitkäikäisyytensä ja ympäristöystävällisyytensä vuoksi ratkaisuksi kaikenlaisiin kuljetus- ja varastointitarpeisiin.

Tilaa samalla myös eurolavat.

Puisen pakkausmateriaalin tuonti ja vienti (lähde Evira)

Monet metsä- ja puutavaratuholaiset sekä kasvitaudit voivat levitä puisen pakkausmateriaalin välityksellä. Esimerkiksi mäntyankeroinen on vaarallisiin kasvintuhoojiin kuuluva metsätuhooja, joka leviää pakkausmateriaalin välityksellä.

Metsä- ja puutavaratuhoojien leviämisen estämiseksi on laadittu ISPM 15 -standardi, jossa on määritelty vaatimukset kansainvälisessä kaupassa käytettävälle puiselle pakkausmateriaalille. Standardin vaatimukset pitää ottaa huomioon sekä tuonnissa että viennissä.

Puista pakkausmateriaalia valmistava yritys tarvitsee Eviran myöntämän merkintäoikeuden ja tunnusnumeron voidakseen käyttää ISPM 15 -standardin mukaista merkintää pakkausmateriaalissa.

Näiltä sivuilta löydät tietoa puisen pakkausmateriaalin ISPM 15 -standardin mukaisista vaatimuksista kansainvälisessä kaupassa sekä puisen pakkausmateriaalin merkintäoikeudesta.

Linkki Eviran sivuille, joissa lisää tietoa ISPM 15- standardista: https://www.evira.fi/kasvit/tuonti-ja-vienti/puinen-pakkausmateriaali/ispm-15--merkintaoikeus/