Kertalavat

Toimitamme sekä uusia että käytettyjä standardikokoisia kertalavoja kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Varastostamme on saatavilla normaalisti seuraavia kertalavakokoja:

Uudet lavat

600 x 800
800 x 1200
1000 x 1200

Saatavissa myös muita kokoja.

Käytetyt lavat

Kertalavat ovat rakenteeltaan kevytrakenteisempia kuin EUR tai FIN lavat, mutta kestävät silti myös toistuvaa käyttöä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat käytetyt kertalavat ovat turvallinen valinta, koska ne on asiantuntevasti tarkistettu ja lajiteltu, ennen kuin ne toimitetaan asiakkaalle.

600 x 800
800 x 1200
1000 x 1200
1100 x 1300
1150 x 1150

Saatavilla myös muita kokoja.

Puisen pakkausmateriaalin tuonti ja vienti (lähde Evira)

Monet metsä- ja puutavaratuholaiset sekä kasvitaudit voivat levitä puisen pakkausmateriaalin välityksellä. Esimerkiksi mäntyankeroinen on vaarallisiin kasvintuhoojiin kuuluva metsätuhooja, joka leviää pakkausmateriaalin välityksellä.

Metsä- ja puutavaratuhoojien leviämisen estämiseksi on laadittu ISPM 15 -standardi, jossa on määritelty vaatimukset kansainvälisessä kaupassa käytettävälle puiselle pakkausmateriaalille. Standardin vaatimukset pitää ottaa huomioon sekä tuonnissa että viennissä.

Puista pakkausmateriaalia valmistava yritys tarvitsee Eviran myöntämän merkintäoikeuden ja tunnusnumeron voidakseen käyttää ISPM 15 -standardin mukaista merkintää pakkausmateriaalissa.

Näiltä sivuilta löydät tietoa puisen pakkausmateriaalin ISPM 15 -standardin mukaisista vaatimuksista kansainvälisessä kaupassa sekä puisen pakkausmateriaalin merkintäoikeudesta.

Linkki Eviran sivuille, joissa lisää tietoa ISPM 15- standardista: https://www.evira.fi/kasvit/tuonti-ja-vienti/puinen-pakkausmateriaali/ispm-15--merkintaoikeus/